Amerikanska ambassaden

Hej alla,
nu har jag kommit hem efter mitt besök på Amerikanska ambassaden. Precis som allt annat med USA så var det säkerhets pådrag till 100. Man får börja med att stå i kö.. Så kom i tid (vid halv 8) för det är alltid mycket folk! I den kön får du stå tills säkerhetsvakten vinkar in dig och du måste visa pass, att du har betalt för att komma dit, kuvert. Säkerhetskontroll.. och sen lite mer vänta, och ytterligare lite längre väntan. Men nu har jag iaf varit där och det är bara att vänta på att visumet ska komma. Vilket tar ungefär en vecka..

Tips! Kolla igenom alla papper (du får en en lista på vad du ska ha med dig) av de som du reser med. Checka av den så att du har alla papper och har gjort alla inbetalningar.

Det är nu bara ungefär 1 månad och 2 veckor kvar innan jag åker.. inte länge alls alltså. Mitt nästa steg är nu att jag måste kolla upp hur mycket packning jag får ha med mig! :o haha. Jag har inte hunnit gjort det än eftersom att jag går i skolan. Nu är det bara 1 vecka kvar till studenten så det är mycket, mycket mindre i skolan och då hinner jag fixa sånt.



Fånga dagen

Förberedelser

Halloj allesammans,
detta blir mitt första inlägg som blivande au pair. Denna blogg är skapad för att jag ska kunna uppdatera er, alla som vill, om mitt liv som au pair i USA, New York. Men också för att hjälpa andra som vill bli au pairs, tips, råd och dåd!

Jag har precis fått alla papper från USA hemskickade och näst, nästa onsdag blir det besök på Amerikanska ambassanden. Det är inte det lättaste att förstå sig på allt vad amerikanerna vill ha, massa personlig information och svar på frågor som "medan du bor i USA kommer du att utföra terrordåd?". Mitt svar blev då: ABSLOUT!
Haha, såklart inte. Men dummare frågor får man leta efter..
Ett tips är att läsa alla frågor noga då man inte vill svara fel och inte få sitt visa. Mer info om ansökan och besöket på ambassaden kommer.

Många undrar säkert också varför jag valde min familj. Familjen Kosinski, mamma Susan, pappa Richard och barnen Charlie och Jack. Mitt bästa tips är att gå på magkänsla.. prata med familjerna flera gånger, känn efter, prata med din familj eller vänner. Jag tror att jag kommer trivas jättebra med min familj.


Här är de.. min "andra familj".

Såklart så kommer fler uppdateringar inom kort, så fort jag vet mer.

Fånga dagen, det jag gör.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0