Fredag

Ja, gårdagen var precis som vanligt hemma. Jag var hemma med Jack på morgonen. Gjorde inte så mycket medan han sov, men det var väldigt skön! Sen åkte vi till cluben och hämtade upp Charlie och Ben. Käkade lite lunch, såg till att Ben kom till diving. Efter det sprang Jack bara runt, badade lite och sprang lite mer! Sen kom Su och tog över. Jack och jag åkte då hem för att han skulle sova. Jag skypade med en speciell person! :) Mycket mysigt att höra din röst! Sen pratade jag också med mamma och pappa (ja hela skåne!) haha. Och hela Ystad vet att jag har flyttat till USA nu. HAHA! (a)
Sen blev det en joggingtur, det kändes ganska bra faktiskt. Jag försöker träna 6 av 7 dagar för att kunna käka Amerikansk mat! (a) Dock inte all Amerikansk mat! HAHA, det är socker i allt! Och jag menar verkligen ALLT! Men jag försöker att käka som jag gjorde hemma.
Messade till G och frågade vad han skulle göra. Han sa att han hade match igen och undrade om jag ville komma. Och eftersom jag inte hade något bättre för mig så åkte jag dit! :) Det var väldigt trevligt och jag träffade flera av hans lagkamrater. Matchen innan dem drog ut på tiden så jag tror att vi satt och snackade typ 1 timme innan de började. Det var väldigt trevligt! Sen började matchen. De spelade mot The Mets (som låg 1:a i serien) och de vann! :D wiieee! Med 3 runs, som det så fint heter! ;) Hihi! Kvällen var som sagt mycket bra! ;)
LOVE FROM CT

Baseball

Japp, gårdagen bjöd på mycket som var nytt.
På morgonen var jag barnvakt åt Sus kompis Viktorias barn, Carter, som är 3 månader yngre än Jack. Det gick bra! Han sov, åt lite och sen lekte vi med alla hans leksaker!
När Viktoria kom hem så skjutsade hon mig till cluben, hämtade upp Ben och sen Charlie! Vi käkade lunch och sen lekte de bara på stranden. Su kom förbi med Jack eftersom att hon skulle till sjukgymnasten. Så nu hade jag tre barn att hålla reda på! Men det gick bra. Jack och jag badade lite, gick runt på området. Vi 2 kom Su och hämtade honom. PUH! (a) Efter det hade Charlie swim team. Sen lekte de bara på stranden (igen) hela eftermiddagen tills det var daxs att åka hem. Vi åkte förbi affären för att handla lite och sen åkte vi hem.
Jag började träna på träningsmaskinen och när jag nästan var klar så kom Su in. Hon frågade om jag ville gå på baseball och träffa den där killen som (Su och hans pappa hade pratat ihop sig om). Och visst ville jag det! Det blev helt plötsligt väääldigt bråttom. In i duschen och göra sig iordning. Men jag hann.. så jag åkte med Su till Stamford och träffade dem! :) Det var väldigt roligt! Eller roligt kanske är fel ord men det var trevligt om jag säger så! (a) Väldigt trevligt! Baseball är en intressant sport måste jag säga. Jag förstod alla regler och liksom vad de går ut på med hjälp av Janet (mamman). Sen satt jag också med kusinerna och pappan (John). Kvällen slutade mycket bra och jag kom säkert, (men dock sent!) hem! ;)
LOVE FROM CT

Starbucks

Kvällen spenderades tillsammans med Jessica och Emma på Starbucks! :)
LOVE FROM CT

NYC!

Nu sitter jag här i soffan efter en väldigt härlig och lång promenad (välbehövlig!!)
Hela gårdagen tillbringades i NYC. Emma kom över sent på lördags kvällen. Vi, hela familjen, käkade middag hos grannarna. Det var väldigt mysigt och de var trevliga! :) Som sagt, senare på kvällen kom Emma. Vi kollade lite på film och sen somnade vi! ;)
Charlie och Jack älskar att bada! <3
Men söndagen tillbringade vi i NYC. Emma och jag fick skjuts till tågstationen vid kl 9. Sen tog vi tåget in till Grand Central där vi skulle möta Ludvig och Rikke. Vi kom väll dit vid kanske 10.30. När vi hade träffat på Ludvig och Rikke gick vi mot Times Square. Där gick vi runt lite och tittade på allt! HAHA. Lite lunch (faktiskt på samma ställe som hela min familj käkade lunch på 3 år tidigare). Sen skulle vi ta tåget till MET.. Men vi lyckades åka åt fel håll, haha så det var bara att byta tåg och sen åka till rätt station! Det var väldigt häftigt inne på The MET.. inte för att jag är såå intresserad av konst och sånt men det var roligt! Och TIPS! Man behöver inte betala fullt pris även fast det står 10 dollar (för vuxna). De betalar ingen skatt eller något så man betalar bara så mycket som man vill. Så vi betalade bara 5 dollar.
Efter det så tänkte vi att vi skulle fika, eller ta med oss fika och sätta oss i Central Park. Men då började det regna så vi bestämde att vi skulle ta en taxi till Bloomingdale's. Men det var ju fan omöjligt! Vi var ganska nära, så vi sprang så fort det regnade lite mindre närmare och närmare Blooomingdale's. Men tillslut blev vi stående under ett tak och kom inte därifrån! :o Så då offrade Ludvig sig och fick tag i en taxi! Så vi åkte den sista biten dit! Väll där inne hittade Emma sina efterlängtade solglasögon! Ray Ban. Sen tog vi en fika och fortsatte titta runt! Men ingen av oss hittade något som vi ville ha!
Sen åkte vi tillbaka till Grand Central. För att vi hade bestämt oss för att gå på Madame Tussauds, det var hur roligt som helst! :D Inte lika bra som i London men nästan! :D Fotas med massa kändisar! ;)
Kvällen avslutades med att vi käkade middag på Fridays och sen tog tåget hem! :) En underbart rolig dag!
LOVE FROM CT

Blixtar och dunder

Ja, idag fredag var det verkligen som rubriken säger. Morgonen var helt okej, jag var hemma med Jack medan Susu var och spelade tennis. Inget speciellt! Jag tränade (underbart att hinna träna med Jack sover), dock sov han inte så länge. Bara 1 timme och 15 min kanske! :( Men jag hann.. PUH! (a) Sen åkte vi för att hämta Charlie på camp. Då regnade det ganska mycket, så det blev inget att hänga på Clubben, tråkigt nog! Så vi fick åka hem, eftermiddagen tillbringades hemma, ganska tråkigt eftersom det inte finns så mycket att göra när det regnar! Men vi kollade på film, spelade spel. Så det var mysigt! :)
På kvällen åkte jag hem till Emma (hon i bor i Darien, som är ungefär 20 min bort, med bil). Allt här är räknat i bilväg, ingen går, ingen cyklar. Det var som när Jessica och jag var ute och powerwalkade häromdagen, alla kollade på oss som om vi var dumma i huvudet som gick. VARFÖR INTE TA BILEN?! haha, såg det ut som de tänkte.
Kvällen hemma hos Emma var iaf mysig, vi kollade på film och gjorde svenska pannkakor! :) MYS! Fast jag måste säga att det är lite obehagligt med alla blixtar och allt dunder! De är så mycket, allt är så himla stort här! Det är inte som hemma när det smäller några gånger, utan det är stora blixtar och mycket dunder! Stort precis som allt annat, jag menar, allt här har så överdriven form! Blåbären är typ dubbelt så stora som hemma. HAHA, men jag tycker om det här! Jag trivs!
Emma-Pemma!
Vi får se vad kvällen har att erbjuda! :)
Imorgon ska några (Emma, Jessica, Caroline, Rikke och jag) åka in till NYC och träffa Ludvig och en annan svensk tjej! :)
LOVE FROM CT

GRATTIS TILL MAMMA OCKSÅ!

GRATTIS TILL VÄRLDENS BÄSTA MAMMA SOM FYLLER ÅR IDAG! <3
LOVE FROM CT

1 vecka nu

Som jag skrev i mitt förra inlägg så går dagarna bara såå himla fort! :o Nu har jag varit hos min värdfamilj i 1 vecka! På ett sätt känns det som en evighet sen jag lämnade Sverige men samtidigt så är det bara en vecka! :)
Allt känns dock väldigt bra! Barnen har börjat vänja sig att jag alltid är runt omkring dem, hämtar dem, lägger dem (iaf Jack). Charlie ska jag lägga för första gången ikväll.. Men det ska nog gå bra! (a) Jag har börjat hitta häromkring! När Sus och jag var på väg hem igår kväll så åkte vi en väg som hon brukar springa för att visa mig. Det var dock mörkt, det åskade och blixtrade plus att det var lite dimma, men jag tänkte imorse när jag skulle träna. Ja men jag hittar nog! HAHA det gjorde jag inte! :p Jag hittade inte alls.. jag var helt vilse och min 40 mins promenad utvecklade sig till 1,5 timme. Och jag skulle ta Jack 15 min efter att jag hade kommit hem! :o Men det gick bra, han sov ju! Det blev dock lite stressigt! Men det gick bra! :)
Eftermiddagen tillbringades på Clubben tillsammans med Charlie. Jag läste ut min svenska bok idag. Dock lite besviken på slutet. Men annars var den bra! Lättläst och bra!
Nu är Sus och fixar lite saker, Richard ringde precis och sa att han skulle käka med någon kollega så jag är ensam i ungefär 1 timme till kanske! Beror lite på Sus.
LOVE FROM CT

Ännu en dag

Ja, dagarna går framåt och fort!
Idag har jag först varit hemma med alla barnen (Jack, Charlie, Bridget och Cara) och sen åkte vi alla till Clubben för lunch. Och för att hämta Ben! Sen var jag där hela eftermiddagen! Sola, sola, sola! Och sen läser jag världens mest spännande bok, Marie Ljugsted, Det dubbla mörkret! Tror jag den heter. Sen jag har en annan bok som jag har lånat av Sus! :)
När jag kom hem gick jag en powerwalk med Jessica! Det var väldigt trevligt! :D Det måste jag säga, fick höra en massa roliga/tråkiga saker om allt och inget!
Hemma igen var det middagstime! Jättegott (som vanligt!) och sen åkte Sus och jag till Target för att handla lite saker till mitt rum! Lite galjar, en skohylla, lite schampoo och annat som behövdes! Så nu är det nästan klart! Det är bara lite småsaker kvar och eftersom byggjobbarna fortfarande håller på med mitt rum så kan jag inte sätta upp saker på väggarna eller i badrummet! Men det kommer! Nu har jag iaf galjar till alla mina kläder! Wiiee!
Imorgon blir det nog ungefär samma som idag! Jag ska dock jobba kväll och lägga båda barnen! (a) Men nu är det Madagaskar 2 som gäller! :)
LOVE FROM CT

Dag 2

Ja, nu är det kväll och jag ska snart sooova!
Jag har fått flytta in i mitt rum! :D ååh det är så fint! Och det var hur skönt som helst att packa upp alla sakerna, och iaf börja att göra mig hemmastad!
Lekrummet! Verkligen inte klart! ;)
Mitt badrum!
Mitt rum! :D
Ni får se mer när det är helt klart!
Idag kom Susans vän från San Francisco med hennes barn. Vi åkte till cluben, käkade lunch, badade lite. Sen åkte jag hem med Jack så att han fick sova! Då passade jag på att kolla klart på "The Incredibles". Den var faktiskt väldigt bra! Sen kom de hem, vi fixade lite med mitt rum. Jag skulle ut på promenad med Jessica, men jag missade vår tid! Det får bli imorgon istället! :)
Jack och jag! :) <3
Nu blir det nog någon annan gullig barnfilm innan jag somnar!
LOVE FROM CT

Första dagen

Igår var första dagen på "jobbet". Morgonen började med att det åskade, blixtrade och regnade. Inte alls roligt, så det blev inget camp för Charlie. Så de kom hem efter att ha lämnat av Ben! Så vi lekte lite hemma tills lunch, då hade vädret klarnat upp och vi åkte till Riverside. Jag spenderade hela eftermiddagen på cluben! Jättemysigt, varmt och skönt! Min bränna börjar tillta nu! :D Charlie hade swimteam och Ben hade diving och swimteam! Så och de stunderna som de inte hade det var de på stranden eller i poolen! :) Så det är ganska lugnt!
Idag ska jag nu vara hemma med Jack (som sover) och sen kommer Susan och hämtar oss vid lunch. Så kommer jag väll spendera även denna dagen vid poolen! Vilket inte gör mig något!
Ikväll får jag ääntligen flytta in i mitt rum! Gud jag har inte packat upp än. Så allt ligger typ i min resväska och jag sätter typ på mig samma kläder bara för att jag inte orkar rota! (a) :p
LOVE FROM CT


THE beach

Ja, som ni förstår av rubriken så har jag varit på stranden idag. Jag älskar min värdfamilj som är så underbara och verkligen vill att jag ska ha det bra, göra saker med mina kompisar och att jag får låna bilen hur jag vill (och jag har bara varit här i 3 dagar).
Nej men Susan (min värdmamma) tyckte att Emma och jag skulle åka till stranden. Så jag fick en vägbeskrivning av Richard och sen åkte vi. Jag körde lite fel, men tillslut så hittade vi iaf! Och det var underbart! Jättefin strand, och ganska varmt i Atlanten.
Sen strax efter lunch så kom Jessica och hennes kompis Caroline till stranden. Det var jätteroligt att träffa lite människor som har bott här ett tag och vet lite om stället! :D
Ikväll har jag varit hemma hos Jessica och kollat på film med Carro och Emma. De är verkligen jättegulliga tjejer och jag tror att vi kommer få det sjukt roligt tillsammans! :D
Imorgon börjar arbetet.. hehe, fast det ska nog gå bra!
LOVE FROM CT

Lördag

Hej hej!
Det har varit en bra dag här i Cos Cob. Imorse kom Jackie (min area director) som har hand om alla sts au-pair som bor i mitt område. Hon var jättegullig och det kommer bli bra med henne. Vi gick igenom lite olika saker, som tex. att man inte ska dricka, ta droger, hur mkt jag får jobba och en massa såna saker! Hon verkar jättebra!
Sen åkte Susan och jag in till Greenwich och handlade lite, kollade i massa olika affärer. Jag bara älskar det! Och det roligaste är att Susan älskar mode! Hon älskar att shoppa, så vi kollade på Manolos och alla andra kända skomärken. Sen var vi inne på Victoria Secret. Både behövde en ny BH så det köpte vi! Jag köpte en jättesöt rosa, som var på rea. Ungefär 100 kr! :)
Sen åkte vi hem, var hemma ett tag. Käkade lite! Sen åkte vi alla till Yatch Cluben och badade lite. Och nu är Susan och Richard på någon middag så det är en barnvakt, Cameron här och hennes pojkvän. De är jättetrevliga! :)
På tisdag får jag äntligen flytta in i mitt rum! Det ska bli sååå skönt att packa upp alla mina saker! Och flytta in på riktigt!
LOVE FROM CT

Dag 2

Hallåå..
Ja nu har min "andra" dag gått över till natt. Jag är så trött att jag nästan inte kan skriva men jag ska försöka utan att somna.
Susan och jag åkte till hennes tennis match imorse. Det var väldigt roligt att se henne spela och hon ska lära mig hur man spelar! Och dessutom vann hon och hennes partner så det var roligt! :D Sen åkte vi till Yatch cluben och käkade lunch.. efter det så fixade vi lite ärenden, nya Ralph Lauren kuddar till mig. Åkte hem för att hämta Jack och sen tillbaka till Yatchen.. Det har varit vääääldigt varmt idag.. Får se lite vad vi ska göra imorgon, en massa saker, en massa saker till mitt rum. Som förmodligen blir klart på tisdag. Inflyttning tisdagkväll.
Sen kanske jag ska vara med Adriana och hennes kompisar på kvällen. Vi får väll se! :)
Pratade med mamma, pappa o syrran idag. Det kändes bra och jag grät inte. Haha.. Familjen har fått sina presenter idag och de blev jätteglada. Så det var ju bra. ;) Fick också en kram av Charlie på kvällen, kändes som en "välkommen hit-kram". Blev jätteglad! (a)
Nej nu somnar jag snart!
LOVE FROM CT

From New Jersey to CT (Cos Cob)

Ja allesammans,
Nu har jag kommit fram till min värdfamilj..
Dagarna på Hilton Hotel har varit väldigt bra! Okej, mycket som man redan visste, men samtidigt så är det bra att lära sig engelska sånger, lekar och ord. Det har varit väldigt intressant människor där. Hehe det är så roligt att se olika kulturer och människor, vad de äter, vad de har på sig, hur de uppför sig och massa sånt!
Emma, Ludvig och jag har hängt väldigt mycket tillsammans. Det har varit så roligt och jag är så glad att Emma och jag bor tillsammans här i CT.
Susan och Jack hämtade mig idag.. Sen åkte vi och handlade lite saker. Jordgubbar och lite bröd. Sen åkte vi för att fixa min telefon och jag skulle köpa en adapter också. :) Efter det så åkte vi för att hämta Charlie på Yatch Club. Dagen har varit så lång och allt har varit så nytt så Charlie uppförde sig inte som han brukar, enligt dem. Han gjorde saker som han aldrig har gjort förut. Men jag tror att mycket är att han är lite blyg, nervös, upphetsad och sånt, men det ska säkert ordna sig. Jag har varit bara i inte ens 1 dag så det är ungefär 364 dagar kvar.
Nu sitter Richard, Susan och jag och tittar lite på något seglings race. Richard älskar ju att segel så det är jätteroligt att höra honom berätta och han har LOVAT att jag ska få följa med ut och segla någon dag! :D
Nej nu ska jag faktikst sova! Jag är jättetrött efter dagen och fortfarande lite jetlagd!
LOVE FROM CT

Welcome to New Jersey

Ja allesammans,
nu bor jag på Hilton Hotel.. Somnade som en stock igår efter en lååång dag.
Väckning klockan 6 imorse.. ganska segt men det fick gå. Frukost och sen började vi klockan 8.
Har gjort en massa saker idag, massa övningar, sånger, lekar, massa information om barns utveckling, om vad vi borde göra med dem, osv. Det har varit intressant men fruktansvärt kallt! I salen där vi håller till är det fan minusgrader! :o Inte roligt alls.
Vi fick sluta vid 5 och gick upp på rummet för att hämta lite saker för att sen åka till köpcentret. Emma, Ludvig och jag gick tillsammans de fyra timmarna vi hade att tillbringa där. Det var väldigt roligt, vi hade väldigt roligt! :D HAHA.. Jag säger bara "för mycket sås!!".. Internt mellan oss, men sjukt roligt!
Nu är vi tillbaka och jag är väldigt trött. Igen. Så nu ska jag lägga ihop datorn och få min skönhets sömn.
Bilder kommer när jag kommer hem till min familj! :)
LOVE FROM CT

Äventyret börjar nu

Äventyret börjar nu..
Jag sitter i skrivande stund på flygplatsen i Frankfurt. Jag har tyvärr inget internet, vilket jag hade hoppas på, så jag skriver början på ett inlägg…

Morgonen blev som väntat väldigt jobbig, eftersom jag inte sovit någonting inatt så var jag trött, samtidigt som jag var både spänd och ledsen. När vi (mamma, pappa och syrran) kommer till flygplatsen så checkar vi in. Jag träffar Emma, som jag kommer att bo i samma område som, tar ut lite mer dollar, säger hejdå! Det blev inte så mycket tårar, inte lika mycket som jag hade trott, kanske var det för att jag skyndade mig iväg. Emma och jag gick runt lite på Arlanda, jag ringde till bästis, Anna och en person till. Det blev däremot väldigt jobbigt. Att säga hejdå, att inse att det var verklighet, då kom tårarna.

Flygresan gick väldigt bra, jag sov större delar av den. Nu sitter Emma och jag här i Frankfurt, eller Emma sover, och jag sitter och läser ”Ego Girl”. Nu väntar 8 och 1,5 timmes flyg innan vi landar på Newark i NY.

Nu, kl halv 9 amerikansk tid ligger jag i min säng på Hilton Hotel i New Jersey. Flygresan gick bra, inget att klaga på. Lite film, sov lite och mat. Allt fungerade i passkontrollen och nu är jag inne.

Är så himla trött just nu så ögonen klipper! Men jag skriver mer imorgon! Då börjar allvaret! HAHA

LOVE FROM CT


Hejdå Sverige

Nu är jag hemma, vaken. Har i för sig inte sovit någonting inatt.. Nu bär det snart av mot Arlanda för att sen flyga till Frankfurt och därifrån vidare till NY..
Jag lovar att skriva så fort jag får internet igen! :) Förhoppningsvis Frankfurt.
Jag kommer att sakna er så otroligt mycket! Många tårar kommer att rinna på Arlanda.. Jag älskar er! <3
LOVE FROM CT

Sista natten i Sverige

Jaha, nu börjar det dra ihop sig.. Jag ligger i min säng och jag måste jag, jag fattar nada. Väskan är packad, allt är klart! Nu är det bara jag själv som måste inse att jag faktiskt åker om 7 timmar. Om 7 timmar??!! HAHA, inte mycket sömn för mig ikväll..
Igår hade vi lite avskedsparty för mig. Det kändes så konstigt, bara som en vanlig middag, inget annat liksom. Jag kunde inte gråta. Jättemysigt och lyckat förutom på slutet. Aja, det är sånt som händer!
Idag, pussade Furda hejdå. Nu flyttar hon till Norrköping och jag kommer att sakna henne något otroligt! <3 min tjej! <3 Sen hem för att packa, och fixa lite småsaker. Sen kom Milla och Jonas förbi och även tvillingarna och Adam. Det var mysigt, satt o snacka om allt från igår och sen gick vi ner och köpte en glass. När vi skulle säga hejdå fick jag inte fram en enda tår. Det kändes så himla fel, för alla andra grät ju, men inte jag. Jag tror att det beror på att jag inte fattar något. Grät lite när de hade gått.. men nu känner jag mig bara helt tom! :o
Jag längtar, jag längtar inte. Jo jag längtar nog!
LOVE FROM CT

Några dagar kvar

Bara några dagar kvar tills jag åker.. Nu ligger jag i min säng och funderar. Det känns så himla konstigt. Så overkligt. Så läskigt. Så roligt. Ja, allt på samma gång..
Har börjat lägga fram alla de kläderna som jag skulle vilja ha med. Jag vet inte om jag kommer kunna ta med allt, men jag hoppas såklart på det! Men som pappa säger "Det finns ju kläder där borta!" och visst, jag kan inte annat än att hålla med.
Susan har ju jobbat för Ralph Lauren i 10 år så hon är ju mode intresserad och det är ju roligt! :)
Hur som helst.. ikväll var jag på middag med familjen Andersson/Emilsson, familjevänner som jag har känt typ hela mitt liv. Jättemysigt, tradition sen 3 år tillbaka att vi käkar middag på restaurang Göteborg i Hammarby Sjöstad. Jag fick en jättefin necessär, Ceannis, rosa. Och sen lite bilder från när vi var små. De följer såklart med till NY. Jag vill ju ha så mycket bilder som möjligt.
Imorgon väntar avskedsfest? Eller nått. Mina söta tvillingar har fixat ihop något, jag vet ingenting. Det känns lite konstigt måste jag säga. Det är alltid jag som fixar allt och nu vet jag ingenting. Hihi
LOVE FROM CT

Mindre än 1 vecka kvar

Hej allesammans,
ja som ni förstår av rubriken så är det mindre än 1 vecka kvar tills planet mot NY lyfter. Det har varit väldigt mycket och ganska omtumlande veckor sen studenten. Nu är allt klart iaf.. biljetterna har kommit, visat har kommit, mitt pre-departure project är klart! Och det enda som återstår är att börja lägga fram, tvätta, stryka och sen slutligen packa alla saker. 23 kilo är det! och 23 kilo kommer det att bli när resväskan är packad och klar!
Allt känns ganska bra nu inför resan. Det jobbigaste kommer att vara på lördag då jag ska säga hejdå till mina vänner!
Mina favorittjejer! <3 <3
Fånga dagen!

RSS 2.0